29.08.2010

İstanbul'da Nerelerde Düğün Yapılır?

Yaz ayları İstanbul'da düğün sezonu olarak bilinir.
Hemen hemen deniz gören her yer muhteşem düğün mekanlarına çevrilir ve siz kendinizi aynı ay içinde 3-4 düğüne davet edilmiş bulabilirsiniz.


Siz ne giyeceğim,saçım ne olacak,ayakkabı,çanta, hediye olaylarını ayarlarken gelin birde en güzel düğün mekanlarına bakalım, olurda İstanbul'da düğün yapacağınız tutar.


1.Esma Sultan 


2010 kışının hit dizisi Aşk-ı Memnu'daki düğüne bile mekan olan bu muhteşem yalı bu aralar çok in
Fakat adam başı yaklaşık 100 euro'yu da gözden çıkarmaya hazırlanın. Sudan ucuz.


Düğün pastası olarak getirdikleri kişisel pastalar için bile değer bence. 



Neyse siz siz olun Esma Sultan'da evlenmeye karar verdiyseniz en azından bir iki sene boşanmamaya dikkat edin de masrafı değsin.

2.Çırağan Sarayı:

Yıllardır İstanbul'un vazgeçilmez en görkemli düğün mekanlarından olan Çırağan Sarayı bütçesi yetenlere inanılmaz bir düğün vaad ediyor.Fazla söze gerek yok ismi üstünde SARAY.




Düğününüze sadrazam kayığıyla gelerek büyük sükse yaratabilirsiniz.




3. Mihrabat Korusu
Daha bir börtü böcek doğa olsun düğünümde ama yine de manzara olsun diyenlere.





4. 1001 Direk Sarnıcı


Eminönündeki bu tarihi mekan 1700 yıllık. Evet yanlış duymadınız, gerçekten tarihi ve görkemli bir mekan istiyorsanız burası sizin için biçilmiş kaftan




Not:İçinde 1001 adet direk yok gecenizi sayarak harcamayın.




5. Fransız Bahçeleri


Mihrabat Korusu gibi yine biraz daha yeşillik olsun diyenler için Fransız Bahçeleri çok güzel bir alternatif, muhteşem manzarası ve golf arabalarıyla sağlanan ulaşım da bonus.


100-150 kişilik orta boy düğünler için ideal.








Bonus Puan :


Fark yaratmak,akılda kalmak isteyenler için, düğünümü herkesin yaptığı yerde yapmak istemiyorum diyenler için adalar ve en önde Büyükada bence çok hoş bir seçim. 




Hem düğüne de süslü bir faytonla gidersiniz çok cici olur, ama lütfen kemikleri sayılan atların olduğu faytonlara binmeyin, mümkünse hayvanlarına hiç bakmayan bu faytoncular ölsün.




İstanbul'da Nerede EVLENİLMEZ


9 yıl ABD'de yaşadıktan sonra döndüğüm İstanbul'da son 3 yıldır yaşadığım tecrübelerime biraz olsun giveniyorsanız ey sevgili okuyucularım siz siz olun Sait Halim Paşa'da EV-LEN-ME-YİN


Bu PR'ı çok yapılmış,şişirilmiş,görmemişlerin bir numaralı düğün mekanı olan vasıfsız aşırı pahalı yalıda evlenenler tezelden boşansın.


Resim mesim de yok size.


A

1 yorum:

  1. geçenlerde Radikal gazetesinde okuyup sevinmistim. bu konuda bi şeyler yapılıyor artık en azından
    blogunuz güzel


    "22/08/2010 2:00

    İSTANBUL - Ada sakinleri ve ziyaretçilerin ‘faytoncular’ hakkında artan şikâyeti üzerine harekete geçen Adalar Belediyesi Zabıta ekipleri ile Adalar Emniyet Müdürlüğü Büyükada’da denetime çıktı. Bir saatlik denetim sonucu iki fayton seferden alındı. 26 faytoncuya ceza kesildi. Denetimlerde, bazı faytoncuların ehliyetleri dahi olmadığı, bazılarının da güvenlik ve hijyen şartlarına uymadıkları gerekçesiyle cezalar kesildi.

    Şikâyetler geldi
    Büyükada ve Heybeliada sakinleri, ‘gelişigüzel ortalıkta dolaştığı, yüksek fiyat tarifesi uyguladığı, müşteriye kötü davrandığı, sokakların at pisliği ve idrar kokusundan yürünmez hale geldiği ve denetimden uzak çalışıldığı’ gereçesiyle faytoncuları, Adalar Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğüne şikâyet etmeye başladı.
    Şikâyetlerin artması üzerine, zabıta ekipleri, Büyükada Emniyet Müdürlüğü önünde, veteriner ve polislerle birlikte denetim gerçekleştirdi.
    UKOME kararıyla sayıları 277’yi bulan ve Adalar’ın simgesi olan faytonlardan 45’inin denetiminde, ehliyeti iptal edilen bir kişi ile ehliyeti hiç olmayan engelli bir kişinin de faytonculuk yaptığı tespit edildi.
    Veteriner kontrollerinde ise beş atın yaralı ya da hasta olduğu belirlendi. Denetimler sonucunda iki fayton seferden alınırken, 10 faytona da ihtar cezası verildi. Büyükada’daki at ahırlarının denetimlerini Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otopark işletmecisi olan İSPARK yapıyor. (dha)"

    YanıtlaSil